K:n mieliala on muuttunut keskimäärin parempaan suuntaan, mutta yhtään tasaisempi se ei ole. Välillä on hyviä päiviä, kuten eilen: töitteni jälkeen menimme katsomaan ja koemakaamaan sänkyjä, sitten kuntosalille. Illalla K. jaksoi tulla kanssani ruokakauppaankin. Tänään sitten taas on ollut niitä päiviä, kun kaikki on huonosti, kaikki ärsyttää, masentaa, väsyttää. K. on noussut sängystä, muttei vaikuta olevan kovin hereillä. 

Nyt mietinkin, että johtuvatko hyvät päivät siitä, että K:lla on yleisesti menossa parempi kausi. K:llahan tuo masennus ei ole sellaista tasasynkkää, vaan välillä on parempi olo, välillä huonompi - koskaan ei kuitenkaan erityisen hyvä. Vai auttaako se Efexor. Mistä tietää, onko annostus riittävä, koska sitä uskaltaa nostaa? Lääkäri antoi vain ympäripyöreitä ohjeita siitä, että annostuksen voi tuplata, jos siltä alkaa tuntua... Miltä sen pitäisi tuntua? Millainen on tilanne silloin, kun lääkitys toimii? Olisi mukava tietää, mihin tässä tähdätään: siedettävään oloon vai täydelliseen jokapäiväiseen toimintakykyyn.

Toinen ongelma ovat Efexorin aiheuttamat unet. K. nukkuu muutenkin levottomasti, ja nyt vielä Efexorin aloituksen jälkeen on alkanut nähdä entistä omituisempia unia. Lääkäri tarjotteli unilääkettä, mutta K. ei halunnut edes kokeilla moista. Minun mielestäni sitä voisi kyllä kokeilla, eihän sitä muuten tiedä.